Ö-Kiva läger sommaren 2020

Häng med på ett fartfyllt skärgårdsläger till Aspö!

Finlands öar rf (FÖSS) ordnar också i år ett Ö-Kiva läger på Aspö i Åbolands ytterskärgård. På skärgårdslägren är naturen och skärgården i fokus. Vi fiskar, leker på två språk, beger oss ut på äventyr och mycket mer. Det finns också tid för att simma, bada bastu och bara vara tillsammans.

Lägren fungerar som ett tvåvägsspråkbad, vilket betyder att det är ungefär lika många svensk- och finskspråkiga barn på lägret. Ledarna talar båda språken, men allt översätts inte. En del av programmet ordnas enbart på svenska eller finska. Lägren riktar sig i huvudsak till barn bosatta i skärgården och från enspråkigt finska eller svenska hem.

Tidpunkt: 30.7-2.8 2020 (tidpunkten har flyttats p.g.a. av Coronaläget)
Plats: Aspö, Åbolands skärgård
Åldersgrupp: 9-12 åringar
Lägeravgift: 80 €/50 € (FÖSS medlemmar)

För aktuell info om Ö-Kiva lägren följ oss på Facebook på Ö-Kiva skärgårdsläger-saaristoleirejä

Vill du bli medlem i Finlands öar (FÖSS) och samtidigt få en billigare lägeravgift? Föreningen välkomnar gärna nya medlemmar. Fyll i en medlemsansökan här.

Mera information om lägren fås av:

Lägerkoordinator Carmela Johansson, 0407047399, carmela.johansson@foss.fi

Anmälan till lägren öppnar 24.2 och görs elektroniskt på okiva.foss.fi

Lägren har 24 platser (12 svenskspråkiga och 12 finskspråkiga)
Deltagarna antas i anmälningsordning enligt modersmål. Om det efter att anmälningstiden gått ut finns lediga platser i den andra språkgruppen, kan barnet få en plats på lägret.

Ö-Kiva projektet var en del av Svenska Kulturfondens specialprogram Ung på svenska 2016-2018. Sommarens Ö-Kiva läger finansieras med hjälp av bidrag från Svenska Kulturfonden, Brita Maria Renlunds minne och Konstsamfundet.