Monthly Archives: syyskuu 2017

KOORDINAATTORIA TUTKIMUSMATKA SAARISTOMERELLE-HANKKEESEEN

Finlands Öar rf – Suomen Saaret ry (FÖSS) hakee:

KOORDINAATTORIA TUTKIMUSMATKA SAARISTOMERELLE-HANKKEESEEN

Ajalle: marraskuu 2017 – syyskuu 2018.

FÖSS (Finlands öar rf – Suomen saaret ry) on kaksikielinen kansalaisjärjestö, joka palvelee niitä lähes 9 000 henkilöä, jotka vakituisesti asuvat vailla kiinteää tieyhteyttä olevilla saarilla. Yhdistys on saanut Leader-hankerahoituksen Expedition Skärgårdshavet-Tutkimusmatka Saaristomerelle -hanketta varten. Tutkimusmatka Saaristomerelle on lapsille suunnattu seikkailujen täytteinen reitti ympäri Saaristomerta. Hankkeessa on mukana 15 satamaa, joihin suunnitellaan aktivoivia tehtäviä, jotka kohdistuvat Itämeren luontoon, ympäristöön ja saarien erityispiirteisiin. Tehtävät esitellään satamiin sijoitettavilla kylteillä, ja saaripassin avulla lapset opastetaan uuteen tehtävään seuraavassa saaressa. Tehtäviä täydentävänä lisätietona laaditaan tietopankki yhdistyksen kotisivuille. Kesän aikana järjestetään satamissa lapsille suunnattuja Itämeripäiviä.

Hankkeen tarkoituksena on konkreettisin ja luovin keinoin tutustuttaa lapset ja nuoret merelliseen kasvi- ja eläinmaailmaan. Lapset jotka kasvavat uteliaiksi meren elämästä ja saaristokulttuurista, oppivat myös pitämään huolta ainutlaatuisesta saariston ympäristöstä. Jos ajattelet samoin, olet ehkä etsimämme henkilö.

Sinulla tulee olla kokemusta lasten ympäristökasvatuksesta, ja kyky ilmaista itseäsi kirjallisesti ruotsiksi ja/tai suomeksi. Arvostamme Turunmaan saariston tuntemusta ja oman auton tai veneen käyttömahdollisuutta. EU-hankkeiden koordinatiokokemuksen laskemme merkittäväksi eduksi.

Lähetä kirjallinen hakemus, CV ja palkkatoive, viimeistään 20.10 mennessä FÖSS:in puheenjohtajalle Tiina Johanssonille, joka tarvittaessa myös antaa lisätietoja: tiina.johansson@jurmo.fi, 040-704 2538 tai 040-172 1665.