Monthly Archives: lokakuu 2016

Tervetuloa syystapaamiseen 29.10 2016

Finlands öar – Suomen saaret ry kutsuu yhdistyksen jäsenet syystapaamiseen lauantaina 29. lokakuuta 2016 klo 11-16 Koroisten tilalle Turkuun (Koroistentie 2, 20380 Turku). Varsinainen ohjelma päättyy klo 16, mutta sen jälkeen on mahdollisuus jäädä saunomaan.

Syystapaamiseen osallistuvat myös kuluneen kesän Ö-Kiva leirien osanottajat perheineen. Tapaamisessa kerrotaan kesän leireistä kuvien ja videoiden avulla. Tapaamisessa on yhteistä ohjelmaa, mm. saaristorata, jossa voi ratkoa erilaisia tehtäviä, sekä aikaa vapaaseen seurusteluun.

Ohjelmaan osallistuminen ja ruokailu on ilmaista, mutta edellyttää ennakkoilmoittautumista. Ilmoittaudu viimeistään maanantaihin 24.10. mennessä Carmelalle: carmela.johansson@foss.fi, tai 040 4851022, ilmoita montako henkilöä on tulossa ja onko teillä ruoka-allergioita tai erityisruokavalioita.

Ohjelma

Klo 11-12 Esittely – Koroisten tilan lyhyt esittely, katse menneen kesään leireihin, ja toinen toisiimme tutustuminen.
Klo 12-13 Lounas ja yhdessäoloa.
Klo 13-15 Saaristorata ja työpajat.
Saaristorata – saaristoteemainen tehtävärata.
Vapaata yhdessäoloa, ja mahdollisuus osallistua erilaisiin työpajoihin.
Klo 15 Kahvia, teetä, mehua ja purtavaa. Näkemiin!
Klo 16 – noin klo 18 asti on mahdollisuus saunoa.

Syystapaaminen on jatkoa kesän leireille, joten ohjelmassa noudatetaan samaa kielipedagogiikkaa kuin leireilläkin. Kaikki ohjaajat puhuvat sekä suomea että ruotsia, mutta kaikkea ei sanota molemmilla kielillä. Osa ohjelmasta toteutetaan vain toisella kielellä.

Koroisten tila sijaitsee aivan Aurajoen tuntumassa. 1200-luvulla Koroisten alue oli Turun hengellinen ja maallinen keskus, ja alueella on ollut asutusta jo rautakaudelta lähtien. Koroisten tilaa ylläpitää Elävän Kulttuurin Koroinen ry, jolla on mm. luomuputiikki- ja kahvilatoimintaa tilalla. Koroisiin pääsee paikallisbussilla, omalla autolla, tai kävellen Turun keskustasta. Turun Tuomiokirkolta on kävellen noin kaksi kilometriä joen vartta pitkin Koroisiin.

Tervetuloa syystapaamiseen!