Monthly Archives: maaliskuu 2015

Siisti biitsi 2015

FÖSS osallistuu Pidä Saaristo Siistinä ry:n rantojen siivoustalkookampanjaan: Siisti Biitsi. Kampanjan tarkoitus on siivota rantoja, herättää kiinnostusta rantojen roskaisuustilanteeseen, kerätä tietoa rantojen roskaisuudesta ja yhdistää konkreettinen ympäristötyö hauskaan ulkoilupäivään. Koska kevät on haavoittuvaa aikaa monille pesiville linnuille, kehottaa FÖSS jäseniään ja jäsenyhdistyksiää keskittämään siivoustalkoot satama-alueille. Ottakaamme tuleva kevät ja kesä vastaan siisteimmillä laitureilla ja satamissa.

Pidä Saaristo Siistinä ry osallistui 2011-2013 MARLIN-projektiin, jossa kartoitettiin Itämeren roskaisuus. Projektin tulos oli karu; Suomen rannat olivat roskaisimmat kaikista mukana olleista tutkimusmaista.

Surullinen tulos ja halu siistiä rannikkomme johti keväällä 2014 ensimmäiseen Siisti Biitsi –talkookampanjaan, jonka missiona oli roskaton rannikko. Keväällä 2014 kampanjan kohteena oli koko Suomen ja Ahvenanmaan rannikko. Tänä vuonna 2015 kohteena ovat Suomen kaikkien vesistöjen rannat.
Osallistu kampanjaan täyttämällä erillinen ilmoittautumislomake SIISTI BIITSINnettisivuilla
http://www.siistibiitsi.fi/etusivu/ilmoittaudu_mukaan!