Välkommen på höstträff 29.10 2016

Finlands öar – Suomen saaret ordnar en höstträff för föreningens medlemmar lördagen den 29 oktober 2016 kl. 11-16 på Korois gård i Åbo (Koroisvägen 2, 20380 Åbo). Det officiella programmet slutar kl. 16, men efter det är det möjligt att stanna kvar och bada bastu för de som vill.

Höstträffen är samtidigt också Ö-Kiva lägrens höstträff dit sommarens lägerdeltagare med familjer är välkomna. Under höstträffen berättar vi och visar bilder och videon från sommarens Ö-Kiva läger. Vi kommer ha en del gemensamt program, bl.a. en skärgårdsbana med olika uppdrag, men det finns också tid att bara umgås.

Programmet och maten under träffen är gratis, men ni bör anmäla er på förhand. Anmäl er senast måndagen den 24 oktober till carmela.johansson@foss.fi eller 040 4851022, meddela samtidigt hur många av er som kommer och om ni har några matallergier eller dieter.

Program

Kl. 11-12 Introduktion – Kort presentation av Korois gård, tillbakablick på sommaren läger och lära känna varandra.
Kl. 12-13 Lunch och fri samvaro
Kl. 13-15 Skärgårdsbana och drop-in verkstäder
Skärgårdsbana – uppdragsbana med skärgårdstema
Fri samvaro, möjlighet att delta i drop-in verkstäder
Kl. 15 Kaffe, te, saft med tilltugg, avslutning
Kl. 16-ca 18 Möjligt att stanna kvar och bada bastu

Eftersom höstträffen är en fortsättning på sommarens Ö-Kiva läger, kommer programmet att följa samma språkpedagogik som på lägren. Alla ledare talar både finska och svenska, men allt sägs inte på båda språken. En del programpunkter hålls enbart på det ena språket.

Korois gård ligger alldeles intill Aura å. På 1200-talet var Korois Åbos andliga och värdsliga centrum, men området har varit aktivt redan på Stenåldern. Korois gård drivs i dag av föreningen Elävän Kulttuurin Koroinen ry, som bland annat driver en ekologisk affär och café på gården. Till Korois kan man ta sig med bil eller lokalbuss. Det går också att promenera från Åbo centrum. Från Åbo Domkyrka är det drygt två kilometers promenadväg till Korois, om man går längs med Aura å.

Välkommen på Höstträff!