Ö-Kiva läger sommaren 2018

Ö-Kiva-projektet fortsätter ännu under våren 2018. I sommar ordnar Finlands öar ett Ö-Kiva skärgårdsläger på ön Aspö i den Åboländska ytterskärgården.

Skärgårdsläger på Aspö

Häng med på ett fartfyllt skärgårdsläger till ön Aspö i Åbolands ytterskärgård. På skärgårdslägren är naturen och skärgården i fokus. Vi fiskar, leker på två språk, beger oss ut på äventyr och mycket mer. Det finns också tid för att simma, bada bastu och bara vara tillsammans.

Lägren fungerar som ett tvåvägsspråkbad, vilket betyder att det är ungefär lika många svensk- och finskspråkiga barn på lägret. Ledarna talar båda språken, men allt översätts inte. En del av programmet ordnas enbart på svenska eller finska. Lägren riktar sig i huvudsak till barn bosatta i skärgården och från enspråkigt finska eller svenska hem.

Tidpunkt: 7-10.6 2018
Plats: Aspö, Åbolands skärgård
Åldersgrupp: 9-12 åringar
Lägeravgift: 75 €/50 € (FÖSS medlemmar)

För aktuell info om Ö-Kiva lägren följ oss på Facebook på Ö-Kiva skärgårdsläger-saaristoleirejä

Vill du bli medlem i Finlands öar (FÖSS) och samtidigt få en billigare lägeravgift? Föreningen välkomnar gärna nya medlemmar. Fyll i en medlemsansökan här.

Mera information om lägren fås av:

Projektkoordinator, Tiina Saaresranta 040 485 1022 eller tiina.saaresranta@foss.fi

Anmälan till lägren görs elektroniskt på okiva.foss.fi

Lägren har 20 platser (10 svenskspråkiga och 10 finskspråkiga)
Deltagarna antas i anmälningsordning enligt modersmål. Om det efter att anmälningstiden gått ut finns lediga platser i den andra språkgruppen, kan barnet få en plats på lägret.

Ö-Kiva projektet var en del av Svenska Kulturfondens specialprogram Ung på svenska. Sommarens Ö-Kiva läger finansieras med hjälp av bidrag från Svenska folkskolans vänner, Brita Maria Renlunds minne, Konstsamfundet och Svenska Kulturfonden.